Đukanović: Uzdignimo se iznad podjela, suparništvo ostavimo prošlosti

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 06.01.2023. u 08:47
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, susjedima i prijateljima.

”Veliki hrišćanski praznik Božić sa blagim danima koji su pred nama je prilika da se okupimo oko neprolaznih etičkih i civilizacijskih vrijednosti koje nosi božićna simbolika, svjesni da su povjerenje, ljubav i zajedništvo put ka ostvarenju našeg daljeg prosperiteta”, kazao je Đukanović.

Kako je dodao, nanovo nas ovi blagi dani podstiču da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo humanijim, bogatijim i boljim, a nas same društveno odgovornijim.

“Danas smo u Crnoj Gori svi pred zajedničkim izazovom da se kao ljudi razumno uzdignemo iznad svih podjela, da suparništva ostavimo prošlosti, da emancipaciju crnogorskog društva nastavimo kao neodvojivi dio jedinstvene evropske porodice u kojoj se uzajamno potpomažemo povezani zajedničkim vrijednostima”, istakao je Đukanović i dodao:

“Obaveza i dužnost najodgovornijih u političkom životu Crne Gore, je da svojim promišljenim odlukama, odmjerenom riječju i postupcima daju iskren doprinos institucionalnom snaženju i ustavnom prevazilaženju krize u našoj državi, zasnovanoj na principima vladavine prava, održivog ekonomskog razvoja i socijalne pravde, čuvajući naš identitet, duboko integrisan na civilizacijskoj mapi savremenog demokratskog svijeta. Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučno i odgovorno djelovanje u pravcu dostizanja ovih ciljeva”, poručio je Đukanović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Čovjek je na podjelama vladao preko 30 godina i sad kad već odlazi sa vlasti za tri,četiri mjeseca,poziva da se ” uzdignemo iznad podjela?!Zaista djeluje nestvarno!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci