DMEN obilježava 30 godina od osnivanja

Jedna od akcija Društva mladih ekologa Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 17.01.2023. u 15:14
Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) sjutra, 18. januara obilježava 30 godina od osnivanja, što ih, prema riječima predsjednika Miodraga Karadžića, svrstava u jednu od najstarijih NVO, ne samo u Crnoj Gori već i u regionu.

“Sada već davne 1993. godine DMEN je formiran na inicijativu nikšićkih studenata i srednješkolaca kao društvena organizacija i to je bila preteča današnjih nevladinih organizacija. Do sada organizacija broji 671 člana i realizovali smo oko 100 projekata”, podsjetio je Karadžić.

Misija Društva mladih ekologa zasniva se, saopštio je Karadžić, na zaštiti i unapređenju životne sredine i prirodnih resursa u pravcu dostizanja ciljeva održivog razvoja kroz uključivanje i saradnju sa svim činiocima društva.

“Vizija NVO Društvo mladih ekologa je Crna Gora – ekološki i socijalno održivo društvo na lokalnom i globalnom nivou u kojem građani i građanke kroz učešće i saradnju čuvaju prirodu i životnu sredinu te postižu visok kvalitet života”, istakao je Karadžić.

Navodi da su temeljni ciljevi Društva mladih ekologa Nikšić zaštita i očuvanje biodiverziteta, prirodnih resursa i usluga, sprečavanje njihove devastacije i zagađena uz zagovaranje održivog upravljanja; promocija održivog razvoja i unapređenje kvaliteta života građana i učešće u kreiranju, sprovođenju i praćenju javnih politika u oblasti životne sredine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci