DMEN: Održan ljetnji kamp

bobatov_kuk
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2016. u 16:03

Članovi NVO „Društvo mladih ekologa Nikšić“ kampovali su u selu Komarnica na ulazu u kanjon Nevidio proteklog vikenda, što je im je 15. ljetnji kamp u nizu koji organizuju na toj lokaciji. 

Kako navode iz te NVO, kamp u Komarnici su iskoristili kao bazu da se u subotu, 2. jula, zajedno sa planinarima ispenju na Bobatov kuk (2522m),a dan kasnije i na Prutaš (2393m).

„ Poseban doživljaj prilikom uspona na Bobatov kuk je predstavljao susret sa divokozom-zaštitnim znakom i ukrasom NP Durmitor. Pored svih prirodnih ljepota, ono što nam je zapalo za oko  tokom planinarenja su dobro markirane staze, veliki broj planinara i ljubitelja prirode u samostalnim i organizovanim turama i za razliku od nekih ranijih godina ovaj put nijesmo primijetili da se otpad ostavlja u planini“, zaključili su članovi najstarije ekološke NVO iz Nikšića.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.