DMEN: Otvoren konkurs „Oživimo otpad“

sa_dodjele_nagrade_blace
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2015. u 12:42

Društvo mladih ekologa u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“ koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“ DOO, počinje sa realizacijom pete faze.

Ta faza podrazumijeva kampanju i otvaranje konkursa na temu pravljenja korisnih predmeta od reciklažnih materijala.

„ Konkurs ima za cilj promovisanje ponovne upotrebe već korišćenih materijala i ne postoje posebne propozicije o tome šta treba praviti upotrebom reciklažnih materijala. Tako se učesnicima konkursa prepuštaju široke mogućnosti da pokažu svoju maštovitost“ navodi se u saopštenju DMEN-a.

Konačnu odluku o izboru najefektnijeg izrađenog predmeta od otpada donijeće stručni žiri na osnovu dva kriterijuma: upotrebnog – korisnost za građane/ke i zajednicu u kojoj je predmet izrađen i na osnovu estetskog izgleda samog predmeta.

„ Kampaja se planira realizovati sa građanima i fakultetima u Nikšiću i Podgorici oslanjajući se prvenstveno na prvi stub reciklaže (redukuj-koristi manje, bacaj manje) i planirano je da traje od danas do kraja januara“, ističu utoj NVO.

Autori najboljih skulptura biće nagrađeni, a najljepše skulpture bi se, u zavisnosti  od interesovanja, postavile u holove fakulteta kako bi se prenijele poruke značaju i mogućnostima reciklaže.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ekološki pokret ,,Ozon“ je u okviru svog programa za građanski monitoring kvaliteta vazduha ,,Ekoskop“ analizirao javno dostupne podatke Agencije za zaštitu životne sredine i mjesečne izvještaje o kvalitetu vazduha, koje obrađuje Centar za ekotoksikološka ispitivanja Podgorica, za prva dva mjeseca 2023. godine sa ciljem da se javnost što kvalitetnije informiše o ovoj problematici i podstakne aktivnije učešće građana u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine.