DMEN: Otvoren konkurs „Oživimo otpad“

sa_dodjele_nagrade_blace
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2015. u 12:42

Društvo mladih ekologa u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“ koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“ DOO, počinje sa realizacijom pete faze.

Ta faza podrazumijeva kampanju i otvaranje konkursa na temu pravljenja korisnih predmeta od reciklažnih materijala.

„ Konkurs ima za cilj promovisanje ponovne upotrebe već korišćenih materijala i ne postoje posebne propozicije o tome šta treba praviti upotrebom reciklažnih materijala. Tako se učesnicima konkursa prepuštaju široke mogućnosti da pokažu svoju maštovitost“ navodi se u saopštenju DMEN-a.

Konačnu odluku o izboru najefektnijeg izrađenog predmeta od otpada donijeće stručni žiri na osnovu dva kriterijuma: upotrebnog – korisnost za građane/ke i zajednicu u kojoj je predmet izrađen i na osnovu estetskog izgleda samog predmeta.

„ Kampaja se planira realizovati sa građanima i fakultetima u Nikšiću i Podgorici oslanjajući se prvenstveno na prvi stub reciklaže (redukuj-koristi manje, bacaj manje) i planirano je da traje od danas do kraja januara“, ističu utoj NVO.

Autori najboljih skulptura biće nagrađeni, a najljepše skulpture bi se, u zavisnosti  od interesovanja, postavile u holove fakulteta kako bi se prenijele poruke značaju i mogućnostima reciklaže.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Glavni odbor (GO) Sindikata prosvjete Crne Gore, kako nezvanično saznaje RTCG, prihvatio je ponudu Vlade pa se tako završava štrajk prosvjetnih radnika.