Dom za stare otvara vrata prvim korisnicima

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 27.02.2023. u 08:01
Dom za stare u Nikšiću danas će otvoriti vrata za prve korisnike.

Zahtjev za prijem zainteresovani građani mogu podnijeti u Centru za socijalni rad ili direktno u Domu.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da će vršiti prijem korisnika od ponedjeljka, dok je svečano ortvaranje planirano sredinom marta.

Podsjećaju da su građevinski radovi na objektu su počeli 16. septembra 2019. godine, a da ukupna vrijednost projekta iznosi 4.778.505 eura, od čega su donatorska sredstva 3.376.879 eura, a nacionalna kontribucija 1.401.626 eura.

“Nova institucija u sistemu socijalne zaštite zvanično je osnovana 8. maja 2020. godine, nakon čega je Ministarstvo rada i socijalnog staranja stvorilo administrativne uslove za rad ustanove u punom kapacitetu zaključno sa izdavanjem licence za rad”, navodi se u saopštenju.

Dom čini pet pet objekata, četiri paviljona za smještaj i upravnu zgradu sa ukupno 208 smještajnih jedinica, od kojih su 104 za raseljena i interno raseljena lica, a 104 za crnogorske građane.

Pored smještaja, ustanova nudi niz drugih usluga i povoljnosti za starije osobe kao što su fizioterapija, radno-okupaciona terapija, primarna zdrastvena zaštita, usluge frizeraja, šnajderaja i sl.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.