Domu za stare uručena donacija vrijedna 20 hiljada eura

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 29.08.2023. u 13:30
Bračni par Majk i Rut Martin u sklopu humanitarne misije odlučili su da posjete Nikšić i Dom za stare.

Njihova humanitarna organizacija Crkva Isusa Hrista u Crnoj Gori donirala je toj ustanovi medicinsku opremu u vrijednosti od 20 hiljada eura, u saradnji sa NVO “Socijalna pravda”, a u sklopu projekta ,,Podrška dostojanstvenom starenju”.

Donacija uključuje 20 invalidskih kolica, pet toaletnih kolica, EKG aparat, autoklav, defibrilator, oksimetar i aparat za terapiju laserom.

“Veliko je zadovoljstvo što smo donirali ovu opremu i što ste nas ovako srdačno dočekali i što sarađujemo. Želimo da olakšamo patnju, ne samo u Crnoj Gori, nego svuda u svijetu i to je ono što predstavljamo. Od 1985. godine do sada već smo donirali oko dvije milijarde eura. Samo prošle godine donirali smo oko šest miliona radnih sati. Pomagali smo razne projekte, pomagali smo kad su bili požari u Italiji, zemljotresi u Turskoj, Sloveniji, poplave u Grčkoj”, kazao je bračni par Martin.

Ističu da uživaju u volontiranju i da se na jednom mjestu zadržavaju oko 18 mjeseci.

Marija Mijušković Kastratović, direktorica NVO “Socijalna pravda”, istakla je da će nastaviti saradnju sa humanitarnom organizacijom, te da su u planu još dva projekta do kraja tekuće godine.

Donacija će, prema riječima direktorice Doma, Anđele Lalatović, doprinijeti unapređenju kvaliteta života korisnika i olakšati njihovo funkcionisanje.

“Vjerujemo da je donacija upućena na pravu adresu, jer se na taj način zadovoljio opšti cilj korisnika, a to je punopravna podrška i integrisanje u zajednicu”, kazala je Lalatović, koja je donatorima uručila zahvalnicu.

Ona je pozvala sve aktere iz zajednice na saradnju kako bi dali doprinos unapređenju života starih.

U Domu je smješteno 80 korisnika, dok je na čekanju 25 zahtjeva za prijem.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.