DPS Nikšić: Sramna odluka lokalne vlasti o mijenjanju naziva ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve

DPS
 • Autor onogost.me
 • 21.04.2023. u 13:17
Da u Nikšiću vlada anticrnogorska, antievropska i anti-antifašistička histerija, potvrđuju sramne odluke lokalne vlasti, ovog puta artikulisane kroz odluke Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

“Naime, predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata u ovom tijelu, donijeli su odluke, kakve Nikšić ne pamti, u posljednjih 60 godina, da mijenjaju nazive ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve, na one koji su se borili za slobodu, za antifašističke i civilizacijske vrijednosti”, navode iz lokalnog DPS-a.

Kako dodaju, nasljednici onih protiv kojih su se upravo borili partizani i crnogorski narod, osiono i bahato koriste mogućnosti koje im daje trenutno zaposijedanje vlasti u slobodarskom Nikšiću, “da pokušaju prekrajati istoriju, veličati pripadnike četničkog pokreta i ukidati i brisati sve što podsjeća na antifašizam i partizanski pokret”.

“Pošto očigledno niti znaju niti umiju bilo šta raditi, osim opstajati na podjelama, jedino im je preostalo da donose odluke koje će i dalje dijeliti građane i promovisati nazadne ideologije kojima pripadaju”, zaključuju oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.