Drašković: Nije u redu da se peticija politički zloupotrebljava, ovo je životno pitanje

ivica_draskovic
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.02.2016. u 12:52

Peticija za promjenu rasvjete na Bulevaru Vuka Mićunovića već danima je tema broj jedan u gradu pod Trebjesom. Priča o pokretanju peticije izazvala je veliko interesovanje građana, ali nijesu ni politički subjekti ostali po strani kada je u pitanju, čini se, ozbiljan problem za sve učesnike u saobraćaju. 

Tako su juče reagovali iz lokalnog DF-a koristeći priliku da se narugaju na račun led rasvjete.

„Razumijemo potrebu za štednjom, kada je i ova vlast u pitanju, ali moramo da konstatujemo da umjesto rasvjete imamo svijeće”, kazao je Vladan Raičević, odbornik Demokratskog fronta.

Više od prilike da se našale, iskoristili su trenutno stanje na Bulevaru da optuže odgovorne kako se iza cijele priče o ugradnji led rasvjete krije politička korupcija.

Za Ivicu Draškovića, jednog od pokretača peticije, miješanje jedne čisto građanske inicjative u političke svrhe krajnje je neodgovorno i, kako kaže zlonamjerno, jer se tu radi o životnom pitanju, budući da je, kako naglašava, na jednoj od najprometnijih cesti u gradu u više navrata i sam bio svjedok saobraćajnih nezgoda.

„Molim sve političke subjekte da se uzdrže od daljih komentara i da ne miješaju u ovo politiku. Postoje institucije kojima mogu da se obrate, ako imaju nekih sumnji. I građani i vozači dobro znaju da je ova peticija izraz potrebe da se zbilja promijeni rasvjeta jer ne želimo da neko strada ođe zbog toga što je Bulevar nedovoljno osvijetljen“ napisao je Drašković na svom Facebook profilu.

Mještane Stare varoši u peticiji je podržala i NVO Alfa Centar u čijim prostorijama se može potpisati peticija, u Ulici Jola Piletića, svakog radnog dana od 9 do 16h. Sve bliže informacije na telefon 040 246 008.

Ovih dana sprema se i terenska kampanja za potpisivanje peticije.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.