Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drugi upisni rok u srijedu

UCG
 • Autor onogost.me
 • 08.07.2024. u 20:45
Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće sjutra konkurs za upis na osnovne studije u drugom upisnom roku, a prijave će se podnositi u srijedu.

Tekst konkursa, kako je saopšteno iz UCG, biće objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori kao i na zvaničnom sajtu UCG.

„U drugom upisnom roku, za upis na studijske programe UCG preostalo je 1.321 mjesto“, kaže se u saopštenju.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacije, UCG, kako se dodaje, organizuje elektronsko prijavljivanje na konkurs, putem platforme www.upisi.edu.me.

„Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice“, dodaje se u saopštenju.

Pojašnjava se da se prijava na konkurs podnosi u srijedu do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren.

„U ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi“, naveli su iz UCG.

Oni su kazali da testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se u četvrtak.

Navodi se da će raspored termina polaganja predmeta biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 12, 16. i 17. jula.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: stomatologija, psihologija, fizička kultura i zdravi stilovi života, sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis studenata na UCG, kako se navodi, bliže je uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije UCG.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.