Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drva za ogrijev za 15 najugroženijih porodica

image1_18
Ppština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2020. u 13:52

Sagledavajući posledice koje je izazvala pandemija korona virusa na naše sugrađane, lokalna uprava je donijela odluku da izvrši otkup ogrjevnog drveta od svih prodavaca koji su ista prodavali na lokaciji kod zgrade "Treska" kako bi pružili pomoć i podršku socijalno ugroženim porodicama koje nijesu u mogućnosti da u dolazećim zimskim danima obezbijede svojim ukućanima drva za ogrijev, navodi se u saopštenju opštine Nikšić. 

“Kroz realizaciju pomenute akcije lokalna uprava nastavlja sa kontinuiranim aktivnostima na polju zalaganja za unapređenje i razvoj sistema socijalne i dječije zaštite u našoj opštini”, zaključuju iz opštine. 

Podjsećaju da je na inicijativu građana, lokalna uprava, rješavajući višegodišnji problem nelegalnog zauzimanja javnog parkinga ispred zgrade “Treska” za vanpijačnu prodaju i prodaju drva za ogrijev, dogovorila izmještanje na druge lokacije i to po vrlo povoljnim uslovima zakupa. 

“Prodavci hrane i domaćih proizvoda će ubuduće koristiti namjensku opremljenu zelenu pijacu koja se nalazi u centru grada, dok će prodavci drva za ogrijev svoju dalju prodaju nastaviti u neposrednoj blizini stočnog pazarišta”, stoji u saopštenju lokalne uprave. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine