Država da se pozabavi mladima

ckm
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2017. u 15:14

Sport fest koji je osmi put održan u Nikšiću još jednom je opravdao epitet "najmasovnijeg događaja" koji se organizuje u tom gradu, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM). Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović je kazao da država ozbiljno mora da se pozabavi time što mladi veliki dio svog vremena provode na društvenim mrežama, dok su sportski poligoni najčešće prazni.

Festival nije imao takmičarski karakter, već je imao za cilj da sport približi djeci i zainteresuje ih za bavljenje sportom.

Takmičenja su, kao i prethodnih godina, bila organizovana na Trgu Slobode, dok je jedan dio aktivnosti organizovan pored kulturno-istorijskih spomenika tog grada.

Posebno nam je drago što je akcija festivala „Bavi se sportom – igraj za Crnu Goru“ izazvala veliko interesovanje kod đece i njihovih roditelja.

Obraćajući se prisutnima predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović je istakao da mu je drago što su uspjeli da na jednom mjestu okupe mlade i istakao da su oni najveći kapital tog grada.

“On je izrazio poštovanje prema naporima koje lokalna samouprava i predsjednik Veselin Grbović ulažu u razvoj grada, i naglasio da je najisplativija investicija kako grada tako i države ulaganje u mlade. Damjanović je apelovao na lokalne privrednike, naročito one koji posluju sa Opštinom i Vladom, da ulažu u mlade, prethodno ne čekajući političku sugestiju”, navodi se u saopštenju CKM-a.

Damjanović je apelovao na ministra sporta Nikolu Janovića da se založi da aktivnosti ministarstva daju konkretne rezultate, “kao i da se državne aktivnosti koje su usmjerene ka mladima ne svode na marketing”.    

“Damjanović je istakao da se država ozbiljno mora pozabaviti problemom što mladi veliki dio svog vremena provode na društvenim mrežama, dok su sportski poligoni najčešće prazni”, kazali su organizatori.

On je pozvao roditelje da svoju djecu usmjere na sport.

“Jer ukoliko se nastavi trend da đeca svoje slobodno vrijeme provode boraveći pored računara i korosteći društvene mreže, kao rezultat toga imaćemo nezdravu omladinu, a samim tim i nezdravo društvo”, kazao je Damjanović.

Organizatore posebno raduje što su prisutni dobro prihvatili nastupe Ismiala Delije, djece iz gradskih vrtića i članova Kreativnog centra Akord.

“Damjanović je istakao da je na primjeru Ismaila Delije koji je pobijedio u takmičenju “Pinkove zvezde” dokazano da je predan rad jedina formula uspjeha”, navodi se u saopštenju.

 

izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.