Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović: Novinari zaslužni za najviša državna dostignuća

1586516134-milo-djukanovic-intervju-2005-2014-dragan-mijatovic-058-i_960x600
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.01.2021. u 10:16

Novinari su jedni od ključnih reformatora i pokretača društva u njegovoj kontinuiranoj transformaciji i demokratizaciji, ali i odgovorni i zaslužni akteri u zajedničkom ostvarivanju najviših državnih dostignuća, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki povodom 23. januara - Dana novinara Crne Gore.

"Nastanak novinarstva u Crnoj Gori prije 150 godina kada izlazi prvi broj lista „Crnogorac” predstavlja jednu od determinanti međunarodne afirmacije crnogorske države, danas uvažene članice NATO-a i prve sledeće članice EU'', kazao je Đukanović i dodao da vijek i po kao aktivni sudionici uspona i padova, istorijskih izazova s kojima se suočavala naša država, novinari su na posebnom zadatku da istinitim, etičkim i profesionalnim informisanjem, kontinuirano doprinosite demokratizaciji društva i ukupnom napretku Crne Gore.

''I u ovim izazovnim vremenima, koje trenutno živimo, novinari i medijski poslenici imaju veoma važnu ulogu u donošenju odluka utemeljenih na provjerenim informacijama'', poručio je Đukanović.

Dok se svijet bori protiv pandemije COVID-19, kako navodi, uloga medija i novinara je od presudne važnosti u borbi protiv pandemije lažnih vijesti i senzacionalizma obezbjeđivanjem provjerenih, naučno i činjenično utemeljenih vijesti i analiza.

''Zajedničkim snagama, posvećenim i predanim radom, u skladu sa zakonima, profesionalnim kodeksom, najvišim standardima i sa visokom moralnom odgovornošću, nastavićemo da doprinosimo učvršćivanju multietničkog sklada i izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života u Crnoj Gori'', zaključuje Đukanović u čestitiki.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.