Džip reli „Montenegro trophy“ od 6. do 8. jula

sa_prethodnih_dzip_relija_777
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2018. u 11:43

Turističko-sportska manifestacija Džip reli „Montenegro trophy“ biće organizovana i ove godine, tradicionalno, prvog vikenda jula.

To znači da će se 19. godinu zaredom, ispred zgrade SO u Nikšiću, okupiti zaljubljenici u netaknutu prirodu, kako bi 6.,7. i 8. jula „prokrstarili“ predjelima kroz koje do sada nijesu prolazili. Uobičajeno, najviše džipadžija biće iz Crne Gore, ali su dolazak već najavili i avanturisti iz zemalja okruženja, nekoliko posada iz Slovenije…

„Prvog dana, u petak, voziće se od Nikšića, preko Zagrada, ispod Lukavice, Kutskim brdom, preko Štitova, Rakočice, Maganika, predjelom Prekornice i Ponikvica, ka Gornjim Rovcima, a ručak je planiran u selu Trmanje. Prenoćište je planirano u Mojkovcu, a drugog dana karavan će se zaputiti prema Bjelasici, gdje još ima snijega po putevima. Ta dva dana biće orgaizovano takmičenje u orjentacionoj vožnji, što znači da će se voziti po tzv. knjizi puta na unaprijed zadato vrijeme. Drugo prenoćište planirano je u luksuznom hotelu Berane, gdje će, kao i prethodne noći, biti organizovana zabava do sitnih sati, a treći dan je, uobičajeno, rezervisan za ispit spretnosti, gdje će svi vozači dobiti priliku da na poligonu dokažu svoje vozačke sposobnosti i moć mašine kojom upravljaju“, naveli su organizatori.

Manifestacija će biti završena proglašenjem pobjednika i svečnim ručkom u nedjelju 8. jula u hotelu Berane.

Kao i svake godine u karavanu koji kreće iz Nikšića u 9h biće automehaničarska služba, policijska pratnja i ljekarska ekipa.

„Minulih gotovo dvije decenije organizovali smo više od 30 krstarenja crnogorskim putevima i bespućima, prvog vikenda u julu, u septembru kada se obilježava Dan oslobođenja Nikšića i zimi. Nema evropske zemlje iz koje, zbog ove manifestacije, Crnu Goru nijesu posjetili avantiristi i vrlo se rado vraćaju njenim najljepšim, a nedovoljno poznatim predjelima, a mi smo do sada obilježili više hiljada kilometara makadamskih puteva“, dodaju organizatori.

Napominju i da svi koji žele da učestvuju na ovogodišnjem Džip reli “Montenegro trophy”-ju potrebno je da imaju vozilo s pogonom na sva četiri točka, ali i da se što prije prijave, preko oficijelnog sajta ili facebook stranice te organizacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori sjutra će biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i maksimalnom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.
Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.