Ecopatriotizam: Požar kod kontejnera zbog nagomilanog otpada

Ecopatriotizam
 • Autor onogost.me
 • 14.08.2023. u 08:27
Ekološki pokret Ecopatriotizam saopštio je da je sinoć u Nikšiću, u Ulici Pavla Kovačevića, izbio požar na mjestu predviđenom za odlagnje otpada.

Iz ovog pokreta upitalu su zašto se nadležni ozbiljnije ne pozabave tom problematikom.

“Kako kažu građani ovog dijela grada pod Trebjesom navikli su da Komunalno preduzeće tri puta nedeljno prazni kontejnere, međutim, problem nastaje kada se otpad oko kontejnera ne pokupi uredno zbog čega i dolazi do nagomilavanja raznih vrsta otpada i zbog čega je u noći 13. avgusta izbio požar koji je ubrzo saniran od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Nikšić.

Građani dodaju da se otpad oko kontejnera ostavlja na milost i nemilost visokim temperaturama i lutalicama koje u potrazi za hranom otpad raznose dalje po naselju, kao i da na ovom mjestu otpad najmanje odlažu mještani istog budući da se dovozi sa raznih strana”, piše u saopštenju Ecopatriotizma.

Foto: Ecopatriotizam

Dodaju da ni vremenski uslovi ne idu na ruku “nemaru ove vrste pa pri visokim temperaturama do domaćinstva dopiru neprijatni mirisi, dok s jeseni nekim građanima ovog mjesta vjetar zna taj isti otpad da ubaci u dvorište”.

“Zašto se Doo Komunalno Nikšić i Komunalna policija ozbiljnije ne pozabavi ovom problematikom koja je u poslednjih 12 mjeseci u usponu, pitanje je koje muči sve građane Nikšića kao i to zašto Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ali ni Vlada Crne Gore ne prepoznaju ovaj problem kao jedan od gorućih ekoloških problema.

Neizbježno je i pitanje da li je praksa svake Vlade da čeka formiranje nove kako bi se problemi prebacili sa jednih donosioca odluka na druge? Ukoliko je odgovor negativan zašto država ne reaguje i zaboravlja da je njena dužnost da na kraju svakog dana polaže račune građanima? Dodatno pitanje je ko će snositi posljedice za nemar i nerad javne uprave i kako to da će se to breme naći na leđima građana?”, zaključuje se u saopštenju Ecopatriotizma.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Sto ne pitate agenciju za zastitu zivotne sredine sto ne radi nesto povodom toga, evo su jaki?
   A da valjaju vam pa ih ne napadate, isto kao sto ste pljuvali Manojlovica pa ga podrzavali za zeljezaru. Igrate kako ko kolo vodi.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na većini puteva u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a izuzetak su pojedine dionice na kojima je zbog radova promijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava za djecu "Biberče", koju je po scenariju Ljubiše Đokića, režirao Dragan Knežević.
  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.