Ecopatriotizam: Zapuštene prostorije Doma zdravlja Nikšić

Ekopatriotizam
 • Autor onogost.me
 • 01.06.2023. u 15:17
Grupa građana Nikšića ekološkom pokretu Ecopatriotizam proslijedila je fotografiju iz nikšićkog Doma zdravlja, ukazujući na neprijatno stanje hodnika odjeljenja za transfuziju krvi.
Kako navode iz tog ekološkog pokreta, riječ je o čekaonici dobrovoljnih davalaca krvi koja se, iz nekog razloga, pretvorila u mjesto za odlaganje otpada ili privremeni javni magacin.

“Šokirani građani ukazuju na rizik koji sa sobom nosi ova negativna praksa jer su se deponovanjem kancelarijskog i medicinskog materijala narušila osnovna prava dobrovoljnih davalac krvi koji nemaju uslove za popunjavanje medicinskih formulara kako bi pristupili humanom činu davanja krvi, samim tim ni mjesto gdje bi davaoci krvi mogli da se po potrebi zadrže nakon ovog čina ljudskosti”, navode oni.

Članice pokreta Ecopatriotizam poručuju da je sve oko nas zdrava životna sredina i kako se država ophodi prema prirodi ali i svim medicinskim ustanovama, tako se ophodi prema svojim građanima.

“Takođe se ne smije zanemariti i negativna reflekcija ovakvih nemilih događaja koja može imati direktan uticaj na mentalno zdravlje, budući da Dom zdravlja treba da bude mjesto iscjeljenja, a na potencijalne zaraze”, zaključuju oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Realan covjek

   Poceli ste da smarate sa slikavanjem i slanjem svega i svacega. Evo javili ste i sta sad? bitno da su ljudi “sokirani”, isti ti sto bace papir i bocu na ulicu, sto im je kuca u rasulu, bitno da su oni sokirani. pomazu li majkama i zenama u ciscenju kuce ili samo ovako vole da kritikuju druge? vi kao da mi nemamo oci i ne vidimo sta se desava.

   1. u pravu si ajde sto se sve slika i izbacuje, no se mijesa i politika. mislila sam da su ovi pokreti ekoloski a ne ekolosko politicki. ne kazem da za dosta stvari nisu u pravu ali su agresivni u svojim postupcima. i sto je najgore od svega, nista ne mogu da promijene. bas smaraju u zadnje vrijeme. vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Menadžment Pošte Crne Gore uputio je poziv predstavnicima Jedinstvenog sindikata zaposlenih i Nove sindikalne organizacije za nastavak pregovora u petak, 6. oktobra u 14 sati.