Ecopatriotizam: Životinjski ostaci na nekadašnjem stočnom pazarištu

Ekopatriotizam
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2023. u 08:11
Aktivisti pokreta Eko Bonton i Ecopatriotizam, tokom sprovođenja svojih aktivnosti na terenu naišli su juče na uznemiravajuće prizore u blizini rijeke Bistrice u Nikšiću.

“Na lokalitetu nekadašnjeg stočnog pazarišta nalazi se veliki broj životinjskih ostataka (iznutrice, papci, leševi, kosti) koji zajedno sa ostalim vrstama otpada zagađuju životnu sredinu i stvaraju uslove za širenje zaraze”, navodi se u saopštenju pokreta Ecopatriotizam.

Kako su pojasnili, životinjski otpad može biti izuzetno opasan, pogotovo kad je u pitanju zagađenje zemljišta, budući da, ističu, postoje velike šanse da sadrži hormone, pesticide i antibiotike i sve ono čemu je životinja u toku života bila izložena.

“Dodatno zabrinjava situacija što se ovo nezvanično groblje domaćih životinja i kućnih ljubimaca nalazi u neposrednoj blizini rijeke Bistrice, čije obale i same nose veliki broj deponija”, dodaju u saopštenju.

 

Iz Ecopatriotizama napominju da ovo nije jedina lokacija u Nikšiću na kojoj je, kako su kazali, na snazi ekocid “koji sprovode nesavjesni građani Nikšića i nemarna lokalna samouprava, koja nastavlja tradiciju trodecenijske tiranije priode pod okriljem drugih političkih partija”.

Izvor: CdM

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
  Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.