Ecopatriotizam: Životinjski ostaci na nekadašnjem stočnom pazarištu

Ekopatriotizam
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2023. u 08:11
Aktivisti pokreta Eko Bonton i Ecopatriotizam, tokom sprovođenja svojih aktivnosti na terenu naišli su juče na uznemiravajuće prizore u blizini rijeke Bistrice u Nikšiću.

“Na lokalitetu nekadašnjeg stočnog pazarišta nalazi se veliki broj životinjskih ostataka (iznutrice, papci, leševi, kosti) koji zajedno sa ostalim vrstama otpada zagađuju životnu sredinu i stvaraju uslove za širenje zaraze”, navodi se u saopštenju pokreta Ecopatriotizam.

Kako su pojasnili, životinjski otpad može biti izuzetno opasan, pogotovo kad je u pitanju zagađenje zemljišta, budući da, ističu, postoje velike šanse da sadrži hormone, pesticide i antibiotike i sve ono čemu je životinja u toku života bila izložena.

“Dodatno zabrinjava situacija što se ovo nezvanično groblje domaćih životinja i kućnih ljubimaca nalazi u neposrednoj blizini rijeke Bistrice, čije obale i same nose veliki broj deponija”, dodaju u saopštenju.

 

Iz Ecopatriotizama napominju da ovo nije jedina lokacija u Nikšiću na kojoj je, kako su kazali, na snazi ekocid “koji sprovode nesavjesni građani Nikšića i nemarna lokalna samouprava, koja nastavlja tradiciju trodecenijske tiranije priode pod okriljem drugih političkih partija”.

Izvor: CdM

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je juče krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je osoba R.Ž. dostavila lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu.
  Predsjednici pet opština sjevera Crne Gore uputili su otvoreno pismo premijeru Crne Gore Milojku Spajiću u kojem zahtijevaju održavanje sastanka na kojem bi se razmotrile mogućnosti realizacije probijanja tunela kroz Semolj.