Eko-park Blace u novom ruhu

eko_park_blace_-_sredjivanje_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.06.2018. u 10:35

Izletište i eko-park Blace, jedinstvena oaza za odmor u prirodi u neposrednoj blizini Nikšića, očišćeno je i obnovljeno juče u zajedničkoj akciji NVO TNT i Društva mladih ekologa Nikšić.

Akcija je dio projekta “Umjetnost reciklaže”, koji realizuje NVO TNT a finansira Pivara “Trebjesa”.

U sklopu akcije u kojoj je učestvovalo dvadesetak volontera uklonjen je korov i otpad sa lokacije, nasut i sređen pristupni put, a izletište je obogaćeno i novim mobilijarom – postavljena su dva stola, četiri klupe i ljuljaška. 

Izletište Blace prethodno je obnovljeno 2015. godine, u sklopu projekta Društva mladih ekologa Nikšić, koji je takođe pobijedio na godišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“. Nakon obnove, veliki broj Nikšićana vratio se na ovo, do tada zaboravljeno izletište. Ipak, usljed brojnih devastacija i neodgovornog odnosa pojedinaca prema izletištu, često se ukaže potreba za akcijama sređivanja Blaca.

Organizatori jučerašnje akcije sređivanja pozvali su sve sugrađane, ali i turiste, da posjete Blace, uživaju u ljepoti prirode i čuvaju eko-park, kako bi u njemu moglo da uživa što više posjetilaca.

Projekat „Umjetnost reciklaže“ završiće se u septembru, instaliranjem „reciklažnog kutka“ u dvorištu Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Tom akcijom poželjeće se dobrodošlica novoj generaciji studenata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.