Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Eksploatisali šume i kažnjeni u iznosu od 65.050 eura

trees-3410836_960_720
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 14.10.2023. u 09:03
Uprava za inspekcijske poslove je za mjesec podnijela šest krivičnih prijava protiv osoba koje su nelegalno eksploatisali šume, izdali 161 prekršajni nalog i kaznili počinioce u iznosu od 65.050 eura, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

"Uprava za inspekcijske poslove predvođena šumarskom inspekcijom, zajedno sa kolegama iz tržišne i radne inspekcije, je u pojačanim aktivnostima koje se tiču suzbijanja eksploatacije šuma u periodu od 2. do 13. oktobra izvršili 120 inspekcijskih nadzora. Utvrđeno je 49 nepravilnosti i izdato 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 20.550 eura. Podnijeto je 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i 1 krivična prijava, dok je u jednom objektu donijeto rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti pečaćenjem.

Takođe, donijeto je 11 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i jedno ukazivanje”, preciziraju iz te ustanove.
Kažu da su zajedničke akcije ovog tipa u pojačanom intezitetu kontinuirano sprovođene još od prvog sastanka Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, kako samostalno u organizaciji UIP tako i u saradnji sa Upravom policije i drugim nadležnim institucijama.

“U prilog činjenici da su dosadašnje akcije itekako bile uspješne ide i podatak da je u ovih mjesec dana ukupno izvršeno 386 inspekcijskih nadzora, podnijeto 6 krivičnih prijava, konstatovano je 157 nepravilnosti i izdat je 161 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 65.050 eura”, ističu u saopštenju.

I u periodu koji slijedi, poručuju, inspektori Uprave za inspekijske poslove će posebnu pažnju, pored redovnih aktivnosti, posvetiti ovoj privrednoj grani i na taj način doprinijeti suzbijanju nelegalne eksploatacije državnih resursa.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci