Elektronski indeks za studente Univerziteta Crne Gore

UCG
 • Autor onogost.me
 • 12.10.2022. u 14:53
Univerzitet Crne Gore je pokrenuo E-indeks platformu ili indeks u digitalnom obliku koji će umnogome pojednostaviti administrativne procedure za studente i profesore i postojeće servise studentskih službi učiniti dostupnim i elektronskim putem.

“E-indeks platforma je za sada u inicijalnoj fazi uvođenja i već je pozitivno prihvaćena od njenih prvih korisnika. U toku je onlajn obuka za nastavno osoblje i administratore za korišćenje novog servisa. Izvjesno je da će tokom tekućeg zimskog semestra, studijske 2022/23. godine, u potpunosti zaživjeti njena upotreba”, saopšteno je iz UCG.

Za koršćenje E-indeksa potrebni su kredencijali, odnosno univerziteska e-mail adresa i lozinka, koji se dobijaju prilikom upisa na UCG.

“U svakom trenutku, student već sada može da ima personalizovani pristup ostvarenim rezultatima tokom semestra, odnosno studijske godine. Pri tome, studentu je, obezbijeđena privatnost uz mnogo veću preglednost ocjena”, navodi UCG.

Centar informacionog sistema Univerziteta Crme Gore, koji je razvio E-indeks platformu, proširiće njegovu funkcionalnost u narednom periodu sa dodatnim opcijama kao što su upis semestra, prijava ispita i slične aktivnosti koje su do sada obavljane isključivo putem studentskih službi organizacionih jedinica.

“E-indeks će pojednostaviti i upis ocjena koje će profesor direktno unositi te će se izbjegavanjem papirologije rasteretiti studentske službe i izbjeći gužve na jedinicama sa mnogobrojnim studentima. U perspektivi, elektronski indeks će zamijeniti upotrebu dosadašnjeg indeksa i osavremeniti i ubrzati pristup informacijama za studente i nastavno osoblje”, ističe UCG.

Kako su dodali, na Univerzitetu Crne Gore nastojaće da i dalje kontinuirano unapređujeu i razvijaju digitalizaciju servisa u nastavi i administraciji, u težnji da postignu veći kvalitet, poboljšamo efikasnost i organizaciju rada.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
  Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.