Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG: Podnijeta krivična prijava protiv javnih izvršitelja iz Nikšića i Podgorice

dsc_0007_0
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 09.07.2016. u 06:07

Javni izvršitelj iz Podgorice Aleksandar Konstantin Zloković i njegovog kolega iz Nikšića Aleksandar Mijušković pokušali su da u aprilu ove godine sa računa Elektroprivrede nezakonito ,,skinu“ 706 hiljada eura, saopšteno je Pobjedi iz te kompanije.

EPCG je još 10. maja Vrhovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv obojice. Po toj prijavi tužilaštvo se, prema saznanjima Pobjede, još nije izjasnilo.

U majskoj krivičnoj prijavi EPCG se navodi da su Zloković i Mijušković protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja namjeravali da sebi pribave korist, a EPCG nanesu štetu.

“Zloković, kojeg je zastupao advokat Dragan Drašković iz Nikšića, predao je osumnjičenom Mijuškoviću 3.922 prijedloga za izvršenje. Mijušković je sačinio 3.922 rješenja o izvršenju na teret izvršnog dužnika EPCG, zaračunavajući po svakom rješenju o izvršenju iznos od po 180 eura, koje je 28. aprila u 15:15 časova, pred sam kraj radnog vremena i neposredno pred uskršnje i prvomajske praznike predao EPCG”kaže se u prijavi.

Zloković je zaračunao 150 eura za troškove postupka, 25 eura nagrade za donošenje rješenja i pet eura za dostavljanje svakog pojedinačnog računa. Iz EPCG tvrde da su zahtjevi Zlokovića potpuno neosnovani, jer on nije preduzeo nikakve radnje u konkretnim predmetima za koje je namjeravao da naplati 706 hiljada eura

Čim su saznali kakvom se taktikom služe Zloković i Mijušković nakon predaje prigovora Pošti, EPCG je, da bi spriječila izvršenje nezakonitih i nepravosnažnih rješenja, obavijestila guvernera Centralne banke Milojicu Dakića o svim svojim saznanjima.

“ EPCG je 10. maja obavijestila službeno lice CBCG Andriju Jovovića da zaustavi skidanje novca sa računa, iako je CBCG 9. maja zaprimila nepravosnažna rješenja o izvršenju. Tražili su obustavu izvršenja makar dok nadležni sud ne odluči po blagovremenim prigovorima EPCG na rješenje o izvršenju”kaže se u prijavi.

Iz Elektroprivrde su naveli da su izmirene sve obaveze prema izvršnom povjeriocu javnom izvršitelju Aleksandru Konstantinu Zlokoviću u iznosima ranije dospjelih dugovanja.

“ O tome su dati potpuni i jasni razlozi i priloženi dokazi, uz prigovore na rješenja o izvršenju”navodi se u prijavi. 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci