EPCG pomaže obnovu crkve Svetog Vasilija Ostroškog sa 100.000 eura

epcg.com
 • Autor onogost.me
 • 10.03.2023. u 15:42
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je donacijom finansijskih sredstava u iznosu od 100.000 eura, podržala projekat obnove Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog, saopšteno je iz te kompanije.

Tim povodom je, kako su kazali iz EPCG, u Eparhijskom domu upriličen sastanak predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede, Milutina Đukanovića i preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

“Na sastanku je vladika Metodije izrazio veliku zahvalnost našoj kompaniji zbog ove donacije. Predsjednik Odbora direktora, Milutin Đukanović, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što će baš naša kompanija podržati ovako značajan projekat”, navodi se u saopštenju EPCG.

Dodaju da je obnova Saborne crkve posljednji put izvršena 1988/89. godine.

“Poslije više decenija od obnove Sabornog hrama, koji je jedan od najljepših ukrasa našeg grada, Srpska pravoslavna crkvena opština Nikšić preduzela je niz aktivnosti na njegovoj obnovi.

Predstavnici Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore dostavili su izvještaj o terenskom obilasku hrama iz koga se može vidjeti da se Saborna crkva nalazi u lošem stanju, te da je neophodno isplanirati i pravilno sprovesti projekat obnove”, saopšteno je iz EPCG.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
  Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.