Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Epilog hapšenja radnika CKB filijale u Nikšiću: Troje na slobodi, ostali u pritvoru

15181285_10205974038429246_5590631783105691723_n
Miloš Vuković
  • Autor onogost.me
  • 25.11.2016. u 22:49

Nakon što je policija juče uhapsila 11 bivših i sadašnjih radnika CKB Nikšić zbog sumnje da su firmu oštetili za četiri miliona eura, troje njih je pušteno da se u daljem toku postupka brane sa slobode, a za ostalima je određen pritvor, saznaju Dnevne novine.
 

Na slobodu su pušteni Nebojša Vukićević (35) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću a sadašnji rukovodilac Filijale CKB banke u Nikšiću, Aneta Novaković (31) iz Podgorice, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću a sadašnja službenica CKB banke u Podgorici i Dragana Bulajić (33) iz Podgorice, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću a sadašnja službenica CKB banke u Podgorici.

Krivična prijava podnijeta je protiv još jedne žene koja sada nije uhapšena zbog lošeg zdravstvenog stanja. Istraga je pokrenuta, kako je saopšteno iz CKB, po nalogu sadašnjeg rukovodstva banke.

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i Centra bezbjednosti Nikšić su juče, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužioca, zajedno sa Specijalnim policijskim odjeljenjem uhapsili:

1) Radoslava Nikčevića (51) iz Nikšića, bivši rukovodilac Filijale CKB banke u Nikšiću;

2) Maju Ćirić (44) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću,

3) Dragana Perutovića (53) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

4) Ivana Radulovića (35) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

5) Jelenu Čvorović (38) iz Podgorice, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću a sadašnja službenica CKB banke u Podgorici,

6) Miroslava Antunovića (44) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

7) Svetlanu Cicmil (47) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću,

8) Aleksandra Nikčevića (35) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

„Ovia lica su lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način sto su u periodu od 2007 do početka 2011. godine, kao službenici CKB banke – Filijale Nikšić, neovlašćeno, dakle bez odobrenja klijenata banke, vršili prenos novčanih sredstava sa računa klijenata banke na druge tekuće račune i podizali gotovinu sa računa klijenata bez njihovog odobrenja. Ova lica su na taj način, kako se sumnja, CKB banku oštetila za iznos od oko 4.000.000 eura“, navodi se u saopštenju.

Hapšenju ovih ljudi su, kako kaže policija, prethodile višegodišnje provjere i aktivnosti koje su službenici Sektora kriminalističke policije, po nalogu i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sprovodili od 2011. godine.

„Nalogom Specijalnog državnog tužioca za lišenje slobode bila je obuhvaćena i D.R. (64) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću, koja iz zdravstvenih razloga nije lišena slobode. Jedanaest lica lišenih slobode će u zakonskom roku biti privedeno nadležnom Specijalnom tužiocu. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i lice koje nije lišeno slobode iz navedenog razloga – dakle 12 lica“, zaključuje se u saopštenju.

CKB: Nijedan klijent poslovnice Nikšić nije pretrpio štetu

Iz CKB su potvrdili da je u toku istraga Specijalnog državnog tužilaštva.

"U toku je istraga Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa pojedinim bivšim i sadašnjim zaposlenim CKB-a, koja je pokrenuta po nalogu sadašnjeg rukovodstva banke zbog zloupotrebe službenog položaja. Nijedan klijent poslovnice Nikšić nije pretrpio štetu, a poslovnica radi redovno i uobičajno servisira klijente", navodi se u saopštenju CKB.

  CdM

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski građani su, putem aplikacije „Zabranjeno pušenje“ od 22. decembra prošle godine do kraja marta ove godine, poslali 463 prijave od kojih se najveći broj odnosi na kršenje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).
Stručnjaci upozoravaju da djeca, prilikom upisa u prvi razred iz godine u godinu pokazuju sve lošije motoričke sposobnosti na testiranjima. Gojazost, slabiji vid i govor te loše držanje tijela samo su neki od poremećaja s kojim se djeca susrijeću. Razlog je što su najmlađi sve više pored ekrana a sve manje napolju.