Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fakultet za mediteranske poslovne studije: Upis prve generacije studenata u Nikšiću

hotel
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.07.2016. u 09:38

Fakultet za mediteranske poslovne studije iz Tivta u septembru će prvi put otvoriti vrata i studentima u Nikšiću, a upis je u toku.

Nastava će biti izvođena u prostorijama hotela Onogošt, u kome će od 1. septembra biti smješten i studentski dom. 

Osnovna djelatnost Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Tivtu je obuka i usavršavanje studenata u oblastima poslovnog menadžmenta.

”Postoje tri dodiplomska akademska studijska programa: Menadžment i bezbjednost marina i jahti, Menadžment u carinskom, špediterskom i agencijskom poslovanju i Menadžment u nautičkom turizmu, sportu i rekreaciji. Takođe, ovaj fakultet ima i dva postdiplomska akademska studijska programa: Specijalistički akademski studijski, program pod nazivom Nautički turizam i upravljanje marinama, Magistarski akademski studijski program pod nazivom Nautički turizam”, navode iz fakulteta.

Ovaj fakultet je prvi i jedini akademski studij za nautički turizam u Crnoj Gori. 

”Nastavni plan i program sastavljeni su tako da, kroz kombinaciju 50 odsto nastave iz osnovnih i opšte obrazovnih disciplina, 20 odsto nastave iz opšte-stručnih i 30 odsto nastave iz usko-stručnih disciplina, omogućava osposobljavanje studenata za teorijska i praktična znanja”, objašnjavaju ukratko svoju obrazovnu viziju.

Prema njihovim riječima, uvedena je i e – learning Moodle platforma, koja studentima omogućava pristup svim nastavnim materijalima u elektronskoj formi, kao i mogućnost praćenja svih akademskih aktivnosti na Fakultetu.

Pri Fakultetu za mediteranske poslovne studije Tivat postoji Centar za obuku pomoraca koji nudi 71 obuku i pripremu pomoraca za sticanje i obnavljanje ovlašćenja, kao i pripreme za polaganje oficirskih ispita.

”Diplomirani studenti studijskih programa fakulteta imaju mogućnost zaposlenja u okviru potreba nove nautičke industrije i transformacije crnogorskog regiona u luksuznu destinaciju koja je atraktivna tokom cijele godine. Tu su i poslovi menadžmenta u carinskom, agencijskom i špediterskom poslovanju koji su sastavni dio nautičkog turizma, kao i poslovi u sektoru bezbjednosti, sigurnosti na moru i obalske straže”, ističu iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije.

Više informacija o upisu može se dobiti u studentskoj službi koja se nalazi u prostorijama hotela Onogošt, kao i na broj telefona 069/689-789. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.