Filozofski fakultet: Sjutra završni događaj programa „Sebi želim“

13640987_1140376262688152_1489144563658153428_o
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2017. u 07:15

Završni ili treći set aktivnosti programa “Sebi želim” održaće se sjutra u 11h na Filozofskom fakultetu.

Nakon uvodnih obraćanja dekana Filozofskog fakulteta Gorana Barovića i prodekanke Biljane Maslovarić, mladi iz Žabljaka, Plužina, Šavnika i Nikšića imaće svoje promocije u vidu power point prezentacije socio-emocionalnih vještina po gradovima odnosno grupama.

Po završetku prezentacija, ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović, šef kancelarije Unicef-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks, kao i mladi koji su bili učesnici programa “ Sebi želim” Jovana Živković, Rajko Orman, Risto Blagojević  i Ivana Joksimović održaće svoje motivacione govore i poslati poruku svim mladima da istraju u realizaciji svojih ideja, ciljeva i karijernom napredovanju.

“Posljednji segment završnog događaja jeste Sajam prilika za mlade  na kojem učestvuje  Ministarstvo prosvjete, Omladinski klub Nikšić, Naša Budućnost, Crveni krst Nikšić, Fond za aktivno građanstvo – fAKT, Prona, CIPS, Centar za informisanje i profesionalno savjetovanje – Zavod za zapošljavanje Nikšić, Kulturni centar PUNKT, Izviđači Crne Gore i  Karijerni centar Univerziteta Crne Gore.  Svi oni će predstavljanjem svojih programskih aktivnosti kroz interakciju sa mladima ukazati na niz prilika koje nude mladima, a koje im mogu biti značajne u daljem ličnom i profesionalnom napredovanju, kako kroz formalan, tako i kroz neformalni vid obrazovanja”, objasnila je mr Marijana Blečić, programska menadžerka u Pedagoškom centru Crne Gore i dodala da su na završni događaj koji je otvorenog tipa, kao i Sajam prilika, dobrodošli su svi mladi koji su bili učesnici Programa, kao i oni koji se do sada nijesu uključili.

Program realizuju Unicef i Kancelarija za koordinaciju Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, uz podršku Pedagoškog centra Crne Gore, kao glavnog partnera u sprovođenju aktivnosti programa. Podržavaju ga i Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Uprava za mlade i sport.

Sprovodi se drugu godinu zaredom, a namijenjen je mladima od 15 – 19 godina iz Nikšića, Plužina, Šavnika, Žabljaka i Pljevalja.

“Prvi set aktivnosti programa podrazumijevao je učešće na kampu “Sebi želim” na kojem je od prijavljenih 120 mladih, odabrano njih 50. Oni su imali priliku da razmišljaju o svojim aspiracijama i ciljevima u oblasti obrazovanja, zaposlenja, ličnog razvoja, da naprave plan ličnog razvoja i ostvarenja svojih aspiracija i ciljeva, dobiju podršku za ostvarenje svog ličnog plana kroz mentorstvo, informisanje o mogućnostima za ostvarenje ciljeva, razgovore i druženja sa mladima i odraslima koji su na putu ostvarenja svojih ciljeva i aspiracija,  da steknu socio-emocionalne vještine koje su ti potrebne za lični razvoj i ostvarenje uspjeha u školi, na fakultetu, u nalaženju posla, u odnosima sa vršnjacima/kinjama i drugim ljudima, u ostvarenju tvojih aspiracija i ciljeva”, pojašnjava Blečić.

Nakon realizacije samog kampa na Cetinju, od 1. do 5.avgusta prošle godine, krenulo se sa drugim setom aktivnosti Programa, pa je od septembra do decembra 219 mladih obuhvaćeno radionicama Karakternog obrazovanja, koje je kreirao tim Zavoda za školstvo. U okviru jednodnevnih radionica mladi su imali priliku da razvijaju i jačaju svoje socio-emocionalne vještine. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.