Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Filozofski i Učiteljski fakultet potpisali sporazum o saradnji

5c484cb2ceb65c9ab09099eda27bed22
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2017. u 12:35

Dugogodišnja saradnja između Filozofskog fakultet iz Nikšića i Učiteljskog iz Beograda ozvaničena je potpisivanjem sporazuma.

Prema riječima dekana Filozofskog fakulteta, prof. dr Gorana Barovića, potpisani ugovor je jedan od mnogobrojnih koji je potpisan sa fakultetima sa kojima već imaju ostvarenu saradnju.

“Ovo je samo formalizovanje naše dugogodišnje saradnje. Imamo profesora koji su na Učiteljskom fakultetu stekli doktorske disertacije, a naše kolege već godinama učestvuju na velikom međunarodnom skupu koji fakultet u Beogradu organizuje, a od narednog naučnog skupa bićemo suorganizatori istog”, kazao je Barović.

Riječ je o međunarodnom skupu na kome učestvuje devet zemalja iz regiona.

Dr Vera Radović, vanredni profesor didaktike, sa Učiteljskog fakulteta, kazala je da potpisani sporazum otvara mogućnost da pomenute visokoobrazovne institucije ostvare različite vidove saradnje – od zajedničkih projekata, do mobilnosti nastavnika i suorganizacije međunarodnih skupova.

“To je ono što je neophodno svima nama na ovim prostorima, i za napredovanje nastavnicima, kao i za same ustanove. Uvijek je bilo saradje između ova dva fakulteta, a neki od profesora sa Filozofskog fakulteta su članovi uredništva našeg naučnog časopisa”, kazala je Radović.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine