Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Flavio Bjanko u pritvoru 30 dana

flavio_bianco_0
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2016. u 06:56

Bivšem finansijskom direktoru Elektroprivrede EPCG Flaviju Bjanku određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebom položaja prilikom potpisivanja ugovora o konsultantskim uslugama oštetio tu kompaniju za višemilionski iznos.

Odluku je donio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici, Miroslav Bašović, prenosi Pobjeda.

Bjanko se sumnjiči da je sklapao štetne konsultantske ugovore, kojima su, na račun provizija, italijanske kompanije A2A, A2A Reti Elettriche i BAIN-Milano od EPCG naplatile više miliona eura.

Prema nezvaničnim informacijama, osnovi zbog kojih je odlučeno da Bjanko provede 30 dana u pritvoru su opasnost uticaja na svjedoke i opasnost od bjekstva.

Bjanko je uhapšen u petak, samo sat nakon što je direktorsku dužnost predao Milanu Peroviću, direktoru za jugoistočnu Evropu milanske kompanije Alkemy, koja se bavi finansijskim i uslugama marketinga.

Pored Bjanka, izviđajem su obuhvaćeni i bivši izvršni direktor EPCG, Enriko Malerba i nekadašnji finansijski direktor Masimo Sali, koji su izbjegli hapšenje jer se ne nalaze u Crnoj Gori.

Oni su na dužnost u EPCG stupili početkom marta 2010. godine, u skladu sa ugovorom o menadžmentu koji su potpisali Vlada i A2A o dokapitalizaciji i djelimičnoj privatizaciji EPCG.

Bjanko je u ponedjeljak podnio ostavku na funkciju finansijskog direktora EPCG.

Iz kompanije A2A juče su se oglasili konstatujući da su  začuđeni i da žale zbog određivanja pritvora bivšem finansijskom direktoru EPCG Flaviju Bjanku.

“Nadamo se brzom zaključivanju ovog događaja. Kompanija A2A nudi punu saradnju pravosudnim organima Crne Gore”, navodi se u saopštenju kompanije.

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine