Fond PiO: Prvi put obezbijeđen besplatan boravak za preko 580 penzionera

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 01.03.2023. u 13:57
Prvi put obezbijeđen je besplatan boravak za preko 580 penzionera, korisnika najniže penzije u Crnoj Gori i korisnika srazmjernih penzija čiji ukupan iznos ne prelazi trenutni iznos najniže penzije od 259,95 eura, saopšteno je na konferenciji za medije Fonda PiO.

Konferencija za medije povodom početka sezone odmora i oporavka penzionera u objektima Fonda PIO Crne Gore u Ulcinju i na Žabljaku, održana je danas sa početkom u 10 h, u prostorijama Fonda PIO Crne Gore u Podgorici.

Tom prilikom, kako je saopšteno, istaknuto je da ove godine “prvi put” obezbijeđen besplatan boravak za preko 580 penzionera, korisnika najniže penzije u Crnoj Gori i korisnika srazmjernih penzija čiji ukupan iznos ne prelazi trenutni iznos najniže penzije od 259,95 eura.

“Tokom konferencije prezentovani su uslovi korišćenja smještajnih kapaciteta i cijene smještaja, postupak prijave penzionera preko Saveza udruženja penzionera Crne Gore, Pokreta penzionera Crne Gore, Udruženja vojinih penzionera i područnih jedinica Fonda PIO Crne Gore, broj slobodnih mjesta i način njihove raspodjele u okviru kvota između navedenih penzionerskih organizacija i Fonda, za penzionere koji nijesu članovi udruženja penzionera, kao i o postupku i uslovima prijave penzionera za besplatan boravak u hotelu „PIO“ u Ulcinju, hotelu „Gorske oči“ na Žabljaku i odmaralištu „Žabljak“”, navodi se u saopštenju.

Iz Fonda navode da će u narednom periodu razviti nove servise i usluge za penzionere.

“Fond PIO Crne Gore će u cilju poboljšanja standarda i materijalnog položaja penzionera u narednom periodu nastojati da razvije nove servise podrške i usluge za penzionere, sa namjerom da ih učini dostupnim što većem broju naših korisnika”, zaključuju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.