FOTO: Članovi SRK “Nikšić” u velikoj akciji spašavanje ribe u Norinu

37985246_10212048824311558_5327966141107142656_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 29.07.2018. u 15:24

U HE "Perućica" sjutra počinje redovni godišnji remont koji godinam prati i veliki pomor ribe iz Slanskog jezera i Krupca, zbog čega članovi i volonteri Sportsko-ribolovnog kluba "Nikšić" organizuju veliku akciju spašavanja ribljeg fonda. Tako je bilo i danas. 

“Uzrok svemu ovome je nepostojanje adekvatnih baraža koji bi trebalo da se nalaze na izlazu iz samih jezera. Godinama je tako, da li se radi o nekoj baš skupoj investiciji ne znamo, ali to je neka zakonska obaveza koju ni dan danas nije izvršena od strane elektroprivrede”, kaže Slobodan Vučinić, predsjednik kluba. 

 

Zbog  remonta HE “Perućica” i pražnjenja kanala ogromne količine ribe osatnu zarobljene, pa se članovi svake godine okupljaju kod Slanskog jezera i u Noirnu odakle se izvuče i vrati u jezera i po nekoliko tona ribe, najviše šarana i klena. Ipak, kroz rešetke na zatvračnici prođe velika količina sitne mlađi koja bude samljevana u turbinama Perućice.

Današnjoj akciji odazvalo se pedesetak volontera, a pratili su je i predstavnici ministarstva poljoprivrede.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.