FOTO: Naziru se obrisi budućeg Trga Slobode

trg_slobode_glavna
dronestudio.me
  • Autor onogost.me
  • 06.09.2016. u 06:39

Ono što su iz lokalne uprave najavili početkom jula, kada su krenuli sa prvom fazom rekonstrukcije glavnog gradskog Trga, polako se sprovodi u djelo. 

Obrisi budućeg Trga već se naziru, a plan je bio da se do kraja ovog mjeseca završi prva faza rekonstrukcije Trga Slobode.

Kako je nedavno kazao sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Nebojša Adžić, urađena je sva neophodna vodovodna i kanalizaciona instalacija, a uveliko se radi na betoniranju.

“Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi se odvijaju bez problema. Po ugovoru predviđeno je da se radovi koji su planirani u ovoj godini završe u oktobru, ali sudeći po dosadašnjoj dinamici biće završeni i prije roka”, naglasio je nedavno Adžić za Dnevne novine.

Prva faza radova, koja obuhvata kompletnu rekonstrukciju infrastrukture, betoniranje površine od oko 7.000 mk, sa hortikulturalnim uređenjem vrijedna je oko 410.000 eura. Za izvođača radova u prvoj fazi izabrana je firma “Mehanizacija i programat”, dok će za drugu fazu biti raspisan novi tender. Druga faza, koja podrazumijeva popločavanje Trga kamenom, planirana je za proljeće. 

Rekonstrukcija kompletnog Trga koštaće oko 1,5 miliona eura.

Kada su početkom jula krenuli sa rekonstrukcijom glavnog gradskog Trga u Nikšiću, palo je obećanje da će prva faza tog projekta biti gotova krajem septembra.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.