FOTO: Oprezno na ovim raskrsnicama!

raskrsnica3
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.03.2017. u 07:08

Čitalac portala Onogošt nedavno nam je pisao sa namjerom da ukaže na opasne tačke u gradskom saobraćaju, kojima su svakodnevno izloženi svi učesnici. 

Prva situacija na koju nam je ukazao, a sa čim se gotovo svakodnevno kao vozač i sam susreće, tiče se Ulice 6. crnogorske brigade koja se kod poslastičarnice „Merlin“ ukršta sa Šetalištem Alekse Backovića.

Tu se, kako navodi naš čitalac, nalazi zid za kontejnere, a tik uz njega i uz pješački prelaz parkirana su taxi vozila tako da je, kako navodi, nemoguće da pješaci vide auto koje nailazi, a i obrnuto.

„Pitanje je samo vremena kada će neko nastradati, a najviše se na tom mjestu kreću zanesene grupice učenika“, zabrinuto komentariše on.

Sljedeća situacija, na kojoj gotovo da nema dana da se ne desi neki saobraćajni udes, nalazi se na raskrsnici puteva Pete proloterske brigade i Jovana Cvijića.

Automobili koji dolaze Ulicom Jovana Cvijića, iz pravca fakulteta, od betonskog zida za kontejnere ne mogu vidjeti automobile koji se kreću Petom proleterskom, a vozači tim pravcem često i nagaze gas. Zbog veoma nepregledne raskrsnice, česti su udesi. Problem bi se lako riješio samo kad bi betonski zid sa kontejnerima bio premješten na drugu stranu ulice.

Slično prvoj situaciji, i u Ulici Baja Pivljanina, gdje je postavljena trafika pored pješačkog prelaza, pogotovo je rizično, objašnjava naš čitalac, kada u toplijem periodu godine vlasnik izloži svoje rekvizite van trafike sužavajući vidokrug učesnicima u saobraćaju.

„Pišem vam ovo poučen ličnim iskustvom gdje sam izbjegao neke situacije, a prvenstveno što izuzetno polako vozim. Da ne napominjem koliko se rizik povećava noću, kada je vidljivost smanjena, a pješak očekuje da ga propustite, a vi ga ne vidite“, zaključuje naš čitalac. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.