FOTO: Pauza pred nastavak mapiranja

13607728_580069745487075_1374488275_n
Čitalac portala Onogošt
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2016. u 07:38

Google auto u posjeti je Crnoj Gori, a od juče, na svom putovanju, boravi u Nikšiću. Čitaoci portala Onogošt „uhvatili“ su ovaj automobil u naselju Dragova Luka, a potom popdne i u perionici na Kapinom polju. 

Krtaka pauza i sređivanje auta pred nastavak mapiranja terena u sklopu aktivnosti koje Kompanija Google radi na unapređenju kvaliteta Google Mapa u Crnoj Gori i prikupljanju fotografija za svoj popularni Street View servis.

Street View je popularan servis na Google Mapama i prvi put je predstavljen u maju 2007. godine i dostupan je u 76 zemalja svijeta.

Omogućava korisnicima da virtuelno istraže lokalitete i prošetaju njima zahvaljujući panoramskim fotografijama napravljenim na nivou ulica. Usluga Street View je dostupna na Google Earth servisu, kao i na Google Mapama za mobilne uređaje.

U pitanju je vozilo marke Opel, koje nosi masivnu konstrukciju sa kamerama, koje snimaju okolinu u 360 stepeni, iz perspektive pješaka na ulici.

Automobil uglavnom vozi jedan vozač, kreće se sporo i snima sve na šta naiđe, ali lica i drugi elementi koji imaju veze sa privatnošću slučajnih prolaznika ostaju zamućena ili skrivena.

Slika se potom sklapa korak po korak i ljudi imaju priliku da istražuju okolinu preko interneta, kao da se nalaze u tom gradu ili dijelu zemlje.

Usluga Street View je dostupna na Google Earth servisu, kao i na Google Mapama za mobilne uređaje.

Snimanja u našoj zemlji su počela 23. juna. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.