(FOTO) Preko 40 kajakaša na regati

PP “Piva”/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 10.07.2023. u 14:23
Na Pivskom jezeru juče je, okviru kalendara aktivnosti tokom ljetnje turističke sezone, organizovana druga po redu kajakaška regata.

Iz Parka prirode “Piva”, koji su organizovali regatu, saopštili su da je odziv bio odličan.

“Bilo je preko 40 kajakaša iz našeg grada, ali i iz drugih crnogorskih gradova, kao i polaznika škole kajaka koju smo na jezeru organizovali prije 15-ak dana. Fenomenalno je bilo vidjeti na jezeru toliki broj i šarenilo boja kajaka jednosjeda i dvosjeda.

Iako smo prvobitno najavili rutu od Mratinja do Plužina, ipak smo se zbog bezbjednosti svih učesnika odlučili da ovu rutu skratimo, pa je vožena ruta od gradske plaže u Plužinama do kampa “Tišina” i nazad, ukupne dužine oko 8 kilometara”, saopštili su na Fejsbuk profilu iz PP “Piva”.

“Pun nivo jezera, odlično vrijeme, fenomenalna ekipa, super zabava na Pivskom jezeru. Izuzetno nas raduje veliki broj mlađih učesnika. Na kraju smo za sve učesnike regate organizovali prigodnu zakusku i osvježenje”, naveli iz PP “Piva”.

Dodaju da Pivsko jezero, sa svojom dužinom od 42 km, sa rukavcima rijeka Vrbnice i Komarnice, ima izuzetne uslove za razvoj ovog vida sporta, ali i drugih sportova na vodi, tako da očekuju da se narednih godina u još većoj mjeri razviju ovi njegovi potencijali.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.