FOTO: Proglašeni pobjednici na Foto konkursu “Iz Nikšića s ljubavlju”

br_1
Milosav Đurović
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2018. u 10:26

U sklopu projekta „Iz Nikšića s ljubavlju“, koji realizuje ALFA Centar, odabrano je pet najljepših fotografija našeg grada. Glasovima žirija i posjetilaca izložbe prvo mjesto osvojila je fotografija na kojoj je prikazan dvorac Kralja Nikole i Saborna crkva pod snijegom, autora Milosava Đurovića.

Fotografija na kojoj je prikazan Carev most noću, autora Vladimira Svrkote osvojila je drugo mjesto.

Cilj ovog Foto konkursa bio je prezentovanje prirodnih ljepota Nikšića, grada kulturnih, istorijskih i turističkih vrijednosti, a Izabrane fotografije će biti upotrijebljene za izradu poštanskih razglednica kao i za ilustraciju zbirke pjesama pa zato i konkurs nosi naziv “Iz Nikšića s ljubavlju“.

Fotografija na kojoj je prikazana Saborna crkva noću fotografisana sa južne strane, autora Vladimira Svrkote osvojila je treće mjesto.

Predmet konkursa je otkup fotografija sa motivima Nikšića, a koje do sada nijesu korišćene u propagandne svrhe.

Fotografija na kojoj je prikazan skver noću, autora Vladimira Svrkote osvojila je četvrto mjesto.

Pravo učešća na konkursu imali su svi ljubitelji fotografije sa prebivalištem ili mjestom rođenja u Nikšiću, koji se fotografijom bave na amaterskom ili profesionalnom nivou.

Fotografija na kojoj je prikazan skver danju, autora Esada Bazdulja osvojila je peto mjesto.

U izboru za najljepše fotografije učestvovao je žiri, koji je činio 12 članova, kao i zainteresovani posjetioci izložbe fotografija pristiglih na konkurs, koja je upriličena u holu zgrade Opštine Nikšić od 11. do 13. decembra.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Lokalni partneri na realizaciji ideje su: Turistička organizacija Nikšić, Radio Televizija Nikšić, Portal “Onogošt” i “Novine Nikšića”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.