Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FOTO: Ulična prodaja badnjaka kao tradicija

borislav_nikcevic
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2017. u 13:28

Badnji dan nekada je počinjao odlaskom u šumu i sječom mladog cera - badnjaka, a već neko vrijeme Nikšićani imaju izbor na ulicama grada, koje u prvim danima nove godine osvanu ukrašene ovim drvetom.

Jedan od onih koji tradicionalno prodaju badnjake u gradu je šezdesetogodišnji Borislav Nikčević, koga smo zatekli u Ulici Nikole Tesle.

''Oko 250 komada je bilo izloženo. Ovo je ostalo, ima još jedno 100-110 komada. Prodalo se. Biraš badnjak koji hoćeš. Trebalo bi sve da prođe'', zadovoljno kaže Borislav i ističe da je kod njega cijena badnjaka jedan euro svake godine bez obzira na veličinu drveta.

Kako nam je rekao, badnjake nisu kupovali samo ljudi iz užeg dijela grada, već i iz Župe, Ozrinića i drugih mjesta u okolini Nikšića.

No, da bi se zaradilo, potrebno je truda, pogotovo što su ove godine temperature bile izrazito niske.

''Trebalo je možda jedno dva dana dok se badnjaci pripreme i iznesu. Ja sam ih brao u Banjaniima. Ponegdje ih nema, ili zbog snijega ne mogu da uberu'', priča on o razlozima velike potražnje u proteklim danima.

Borislav kaže da po završetku prodaje slijedi čišćenje trotoara.

Do ponovnog viđenja sa mušterijama iduće godine.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Stručnjaci upozoravaju da djeca, prilikom upisa u prvi razred iz godine u godinu pokazuju sve lošije motoričke sposobnosti na testiranjima. Gojazost, slabiji vid i govor te loše držanje tijela samo su neki od poremećaja s kojim se djeca susrijeću. Razlog je što su najmlađi sve više pored ekrana a sve manje napolju.
Na Jasenovom Polju, gdje se trenutno radi rekonstrukcija dijela magistralnog puta od Vidrovana, iz pravca Nikšića, ne postoji oznaka za skretanje ka Šavniku i Žabljaku. Tokom rekonstrukcije znakovi za raskrsnicu ka ove dvije opštine su uklonjeni i još uvijek nisu vraćeni.