FOTO: Vandalizam kao hronični poremećaj u Nikšiću, opet na meti sadnice na Šetalištu Vita Nikolića

sadnica1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.04.2017. u 10:58

Vandalizam je sinoć ponovo bio na djelu na Šetalištu Vita Nikolića.

Naime, nepoznata osoba ili više njih slomili su nedavno zasađenu sadnicu crvene šljive.

„Vandalizam u našem gradu je izgleda postao hronično stanje. Neko iz “bolesnog” zadovoljstva riješio je da uništi sadnicu crvene šljive, tako što je slomio“, rekla je Ilinka Otašević, izvršna direktorka NVO Naša budućnost, čiji su volonteri, u okviru akcije uređenja Šetališta, prije nekoliko sedmica posadili 24 stabla i 64 ukrasna žbuna.

Kako bi sadnice bile zaštićene u narednom periodu, ta NVO preduzeće konkretne akcije, ali, kažu, potrebna im je pomoć građana.

„Molimo sve koji mogu uticati da se vandalizam u našem gradu iskorijeni neka prijave nadležnim institucijama, a mi u ovom trenutku radimo na uvođenju video nadzora“, najavila je Otašević.

U narednom periodu brigu o sadnicama, trebalo bi, po njenim riječima, da preuzme Opština, a procedura je u toku.

„Sredstva koja su uložena sa ciljem da se stvori prijatno mjesto za odmor i rekreaciju prikupili su naši volonteri, građani i privredni subjekti. Od velikog broja sugrađana imamo podršku za akciju koju sprovodimo i naravno da nećemo stati na ovome. Mi još uvijek zalivamo sadnice, dok se u lokalnoj upravi ne sprovede procedura oko preuzimanja održavanja sadnica“, objasnila je izvršna direktorka NVO Naša budućnost. 

Tokom ovog mjeseca biće uredđene klupe, postavljene kante za smeće i česma na istom dijelu Šetališta, a već  se planiraju aktivnosti na nastavku uređenja u novembru ove godine.

Prije petnaestak ndana, na meti vandala našle su se sadnice na istom Šetalištu. Tom prilikom, izvađeno je 11 sadnica, od kojih je devet odneseno, a NVO Naša budućnost podnijela je u policiji krivičnu prijavu protiv NN lica.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.