FOTO: Voda ponovo potekla sa česme u parku

dsc09478
JPViK
  • Autor onogost.me
  • 02.08.2017. u 05:55

Čitaoci portala Onogošt proteklih dana u više navrata pisali su našoj redakciji skrećući pažnju na to da je jedina česma u parku odavno van funkcije i da se građani nemaju gdje osvježiti u vrelim ljetnjim danima.

„U parku svakodnevno boravi veliki broj djece, a često roditelji pođu do česme i vrate se razočarani kad vide da nema vode. Mnogi su već i navikli pa donose vodu sa sobom. Na toj česmi je uvijek bilo vode i mislim da nadležnima nije nikakav problem da je poprave“, priča nam jedan od sagovornika.

Nakon žalbi građana naša redakcija poslala je dopis JP „Vodovod i kanalizacija“ sa pitanjem zašto se ne osposbi česma u gradu, na šta smo dobili odgovor da to nije njihova nadležnost, te da će ukoliko dobiju zahtjev od nadležnih odmah to i završiti. Tragajući ko je nadležan za održavanje gradskog inventara došli smo do adrese opštinskog sekretarijata za komunalne poslove, ali prije nego što smo stigli da zatražimo odgovor ekipa Vodovoda juče se pojavila i popravila česmu.

„JPViK je na Vaš dopis reagovao i o svom trošku osposobio česmu u parku ugradnjom  armature sa automatskim zatvaranjem,  a sve u cilju da se građanima obezbijedi dostupna  voda u predstojećim tropskim danima.  Nadam se da ce građani znati to da cijene  i svojim odnosom i pravilnom upotrebom produže vijek ove česme“, navodi se u dopisu koji potpisuje tehnički direktor Vodovoda, Darko Vučinić.  

Ista česma je prošlog ljeta bila oštećena pa je sa nje jedno vrijeme konstantno oticala vododa dok je radnici Vodovoda nijesu popravili. U međuvremenu česma je opet oštećena i sve do juče nije bila u funkciji kada su na teren izašle službe Vodovoda na zadovoljstvo brojnih posjetilaca parka. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.