FOTO: Završena kolonija na Lukavici, novac od prodaje slika za OŠ „Dušan Bojović“

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2018. u 09:59

U tihom i sunčanom ambijentu Lukavice i Etno kuće „Moj san“ proteklog vikenda organizovana je Slikarska kolonija „Župa 2018“.

Događaj su NVO „Župa u srcu“ i „Društvo mladih ekologa“ organizovale u sklopu projekta „Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost“, a kao njen proizvod stvoreno je nekoliko umjetničkih djela i dobro druženje.

Urađene slike biće predmeti aukcije, a novac od prodaje će poslužiti za nabavku potrebne IT oprema za OŠ „Dušan Bojović“.

„Na koloniji su učestvovali umjetnici: Miško Čvorović, Zoran Mićanović, Ljubinka-Seka Ašanin, Angelina Janjušević, Boško Raičević, Nadežda Raičević, Nikola Kovačević, Igor Šuntić, Veljo Stanišić. Rad kao podršku koloniji i akciji poslao je i Saša Stanišić“, naveli su organizatori i dodali da će radove će poslati još par umjetnika.

Projekat „Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost“ finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i Alter programa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.