Gardašević: Svi požari zasad pod kontrolom

gard
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2017. u 13:52

Pune ruke posla imali su ovih dana nikšićki vatrogasci, a posebno je bilo „pakleno“ juče kada je gorjelo na području više sela u Banjanima. Požari su bili aktivni i tokom noći kada su vatrogasci uspjeli da odbrane jednu kuću u Smrduši, te da zaustave požar u Šumama. 

Kako za naš portal kaže načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić, Veselin Gardašević, tročlana ekipa vatrogasaca sinoć je oko 21h zasutavila požar praktično na kućnom pragu Radovana Perovića u Smrduši.

„Vatra je uhvatila ogradu kuće i malo je nedostajalo da se prenese na objekat. Naša ekipa je uspjela da stigne na vrijeme i ugasi požar. Nakon toga, oko 23h, mještani Šuma su prijavili da s e požar približava kućama Vujačića nakon čega je opet uspješno interevenisala naša ekipa“, kaže Garadšević.

Danas je relativno bilo mirno, a ekipa nikšićkih vatrogasaca gasila je požar u rejonu Lukova.

„Tu je gorjela jedna velika livada, ali smo uspjeli da presjčemo širenje požara koji je napredovao u pravcu Vučja. Danas je mnogo mirnije nego proteklih dana kada smo imali oko 100 požara na području opštine“, kaže Gardašević zaključujući da su trenutno svi požari pod kontrolom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.