Gimnazijalci održali čas na temu „Komitski pokret i Božićni ustanak“

9e71528d7e770e7205a13b79dade0aa4
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.12.2018. u 09:32

U sali Nikšićkog pozorišta učenici i profesori Gimnazije "Stojan Cerović" sinoć su održali otvoreni čas iz istorije na temu „Komitski pokret i Božićni ustanak“.

Učestvovali su učenici Aleksa Pavličević, Anđela Pantović, Milutin Kankaraš, Milica Ćetković, Tijana Draganić i Martina Miković, sa svojim profesorima Veselinkom Vučić, Marijom Vujočević, Draganom Raičević i Zvonkom Femićem.

 „Cilj casa bio je da se pokaže ko su bili crnogorski komiti i koliki su doprinos dali svojoj državi“, navedeno je na Facebook stranici te ustanove.

Publika je, kako su dodali, svojim reakcijama, od gromoglasnih aplauza, suza do iskrenih čestitki na kraju časa pokazala da se dvomjesečni trud učenika i profesora isplatio.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.