Godina snažnog volonterizma Đačkog parlamenta Ekonomske škole

page_parlament
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.01.2018. u 09:31

Đački parlament Ekonomske škole napravio je brojne aktivnosti u minuloj godini, a među njima mnoštvo ekoloških, humanitarnih i edukativnih akcija.

Kako navode, u školskom dvorištu je zasadjeno 220 sadnica žive ograde, očišćene su korovske biljke i dvorište.Sa učenicima je radila prof. Olivera Lučić.

„U humanitarnoj akiciji u organizaciji Dječijeg saveza učenici su sakupili 256 eura i novac je uručen sugradjanki Sonji Ćosović. Enterijer škole uredjivalo je više učenika i pokazali su zavidno slikarsko umijeće. Prof. Vesna Josipović i predsjednik parlamenta Petar Nikolić, organizovali su edukativnu tribinu sa sportskim psihologom Nikolom Mijuškovićcem na temu „Psihologija zdravog uma“, a posjeta Književnim susretima postala je tradicionalna“, navoe iz Đačkog parlamenta te škole.

Takođe, predstavili su se i na Novgoodišnjem sajmu lokalnih proizvoda.

„Nakon uspješnog izlaganja, preostalu hranu donirali smo u humanitarne svrhe.U organizaciji Agencije za lokalnu demokratiju posjetili smo Opštinu Nikšić, Narodnu biblioteku „Njegoš“ i Kancelariju za prevenciju bolesti zavisnosti. U duhu praznika i darivanja posjetili smo Dnevni centar za stare i poklonili svakom članu po knjigu“, navode oni.

Za narednu godinu planiraju mnogo akcija humanitarnog karaktera, takmičenja i međuopstinskih saradnji. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.