Gomile otpada u Gračanici: Smeće, šut, leševi životinja…

sut_gracanica
Čitateljka portala Onogošt
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2017. u 12:34

Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa molbom da objavimo fotografije svojevrsnog ekloškog incidenta koji se dešava u koritu Gračanice, tačnije, nadomak kuća u naselju kod rampe Boksita.

Kako nam je kazala, nesnosan smrad širi se sa zadnje strane baraka, koje su naslonjne uz koritio Gračanice, budući da tamošnji stanari, kako tvrdi, iza svojih kuća bacaju gomile svakojakog otpada.

„Tu ima i mrtvih kučića u fazi raspadanja, pelena, svakojakog smeća, šuta… Širi se nepodnošljiv smrad, molim nadležne da hitno reaguju jer je ovo katastrofa“, kazala nam je ogorčeno čitateljka.

Tok Gračanice i ranijih godina bio je svojevrsno odlagalište otpada i pored brojnih akcija ekološkog NVO sektora da se inicijativama i predlozima podigne svijest o očuvanju životne sredine, ali i pozovu nadležni da hitno reaguju i kazne počinioce.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.