Goranović: Opština Nikšić podržava i osnažuje NVO sektor i mlade

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 27.09.2022. u 12:54
Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović učestvovao je na Reload konferenciji pod nazivom „Za bolje zajednice – saradnja lokalnih samouprava i nevladinih organizacija“, koju su UNDP i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovale u Podgorici.

Učestvujući na prvom panelu, čija je tema bila „Učešće nevladinih organizacija i mladih u donošenju odluka“, Goranović je istakao značajne projekte i aktivnosti kojima Opština Nikšić podržava i osnažuje NVO sektor i mlade.

„U prostorijama koje se nalaze u Gradskoj kući otvoreno je besplatno Psihološko savjetovalište za mlade. Realizovan je Javni poziv za finansiranje projekata iz oblasti omladinske politike u cilju implementacije Lokalnog akcionog plana za mlade 2020–2021. Podržana je realizacija šest projekata, u iznosu od 30.000 evra. Većina projekata je u završnoj fazi. Takođe, obezbijeđen je servis podrške za djecu iz socijalno ugroženih porodica u vidu besplatnih časova engleskog jezika za učenike od šestog do devetog razreda. U partnerstvu sa NVO Alfa centar i CAREP obezbijedili smo donaciju za opremanje Omladinskog servisa Nikšić. Opština Nikšić je za naše mlade sugrađane, u saradnji sa NVO ’Centar za omladinsku edukaciju’, finansijski podržala evropske omladinske karte, pomoću kojih mladi imaju brojne benefite“, istakao je Goranović.

„Zajedno sa Studentskim savezom Crne Gore podržali smo organizovanje jedne od najljepših pješačkih tura u Crnoj Gori, zahvaljujući kojoj su studenti bili u prilici da obiđu Kapetanovo i Manito jezero. Podržali smo održavanje VI smotre izviđača, koju je Savez izviđača Crne Gore organizovao na Grahovu. Na pomenutoj smotri učestvovalo je preko 1.000 izviđača iz zemalja regiona i svijeta“, zaključio je Goranović.

Na konferenciji, koja je imala tri panela, ukupno je učestvovalo 15 predstavnika lokalnih samouprava.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.