Gori Mislov do

74f710a5004fb5b09c232c4de6e4ec38
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2017. u 16:47

Na privremenoj deponiji Mislov do, koja je od centra Nikšića udaljena oko šest kilometara, izbio je požar.

Na gašenju požara uključeni su vatrogasci, kao i vozilo Komunalnog preduzeća.

„Oko 15,30 časova došlo je do eksplozije. Izašao sam vani i plamen je već počeo sve da hvata. Vjetar je veoma brzo proširio vatru koja se proširila kao šumski požar.  Pozvao sam direktora, a on vatrogasce“, kazao je stražar na deponiji, Miloš Bojanić.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića u gašenju požara trenutno su uključena dva vatrogasna vozila.

“Situacija je dosta alarmantna. Ako bude potrebno uključićemo i treće vozilo. Pratićemo situaciju na terenu i shodno njoj reagovati”, kazao je Gardašević.

Prošle godine u aprilu je na pomenutoj deponiji takođe izbio veći požar, dok su manji požari česti. U aprilu je u gašenju požara učestvovalo šest vatrogasaca sa troje vozila i vatrogasnim topom, zajedno sa vozilima Komunalnog preduzeća i potrošene su 23 cistijerne vode

Mislov do, površine od blizu dva hektara, koji je prije više od deset godina određen kao privremena deponija i dalje je jedino odlagalište gradskog otpada. Godišnje se na pomenutoj deponiji odloži do 32 hiljade tona komunalnog otpada. Ekolozi i mještani okolnih naselja su više puta tražili od opštine da se deponija zatvori i da se pristupi  njenoj sanaciji.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.