GP URA: Ispitati tender za radove na bazenu

ura
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2016. u 10:11

Građanski pokret (GP) URA uputiće zahtjev Vrhovnom državnom tužilaštvu da ispita postupak javne nabavke, kojom je JP Sportski centar ''Nikšić'' naručio izvođenje javnih radova i nabavku prateće opreme za termotehnička postrojenja na bazenu ovog objekta.

Iz GP URA smatraju da je prekršen Zakon o javnim nabavkama time što je povrijeđeno načelo obezbjeđivanja konkurencije, korišćenjem diskriminatorskog uslova i kriterijuma prilikom raspisivanja tendera.

”U pozivu je učešće potencijalnim ponuđačima uslovljeno prilaganjem dokaza o posjedovanju standarda MEST EN ISO 17020. Time su direktno favorizovani ponuđači koji ispunjavaju ovaj uslov. Prema podacima Akreditacionog tijela Crne Gore, postoje samo tri firme koje ispunjavanju ovaj standard, od kojih je jedna ispunila uslov djelatnosti iz tendera”, navodi se u saopštenju Koordinacionog odbora GP URA Nikšić.

Kako se navodi dalje, traženi sertifikat MEST EN ISO 17020, kao uslov učestvovanja na tenderu, odnosi se na kontrolu postrojenja za tečni naftni gas, posuda pod pritiskom,ventila sigurnosti, kotlovskih postrojenja, gorionika, hidroizolacije podzemnih rezervoara i cjevovoda i kontrolu debljine metalnih i nemetalnih materijala, instalacija za razvod i distribuciju vode i vazduha (sistemi grijanja, hlađenja i klimatizacije).

”Samim tim, naručilac tendera krši i Zakon o konfliktu interesa i Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata, pošto firma koja bi izvodila radove, ne može da izvrši tehnički pregled i kontrolu tih istih radova”, stoji u saopštenju.

”Time se dovodi u pitanje tenderska dokumentacija po još jednom osnovu”, zaključuje se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.