GSSCG: Povrijeđeni Belgijanac transportovan u Klinički centar

turista_2
GSSCG
  • Autor onogost.me
  • 02.07.2016. u 07:49

Akcija spašavanja devet belgijskih državljana, koji su se juče oko 11h izgubili na Durmitoru, jutros je uspješno okončana.  

Nakon noći provedene u planinarskom domu “Škrka”, jedan od turista, za kojeg se preptostavlja da je tokom planinarenja zadovio prelom noge, pripadnici GSS-a  i aviohelikopterske jedinice Mup-a jutros su trasportovali u Klinički centar u Podgorici.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore pronašli su juče oko 16 sati devet belgijskih turista u reonu Međeđi do u žabljačkoj opštini.

Kako je saopšteno iz GSS, turisti su juče oko 11h izgubili koordinate i uputili poziv u pomoć, a tokom dana taj durmitorski predio pogodilo je nevrijeme.

U akciji spašavanja učestvovalo je osam pripadnika GSS-a.

Ovo je inače treća intervencija pripadnika GSSa- u svega desetak dana. Prije tri dana iz kanjona Nevidio spašeno je sedam Poljaka od kojih je jedan polomio zglob tokom prolaska kroz kanjon, a nedjelju ranije iz kanjona je spašena i njemačka državljanka.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.