“Herojski duh Nikšićana podsjeća na njihov otpor protiv fašizma”

Demokrate
 • Autor onogost.me
 • 17.09.2023. u 12:44
Dana 18. septembra 1944. godine, svjetlost slobode rasplamsala je neugasivu vatru pod Trebjesom, odajući počast herojskom duhu Nikšićana u njihovom otporu protiv fašizma i veličajući žrtvu svih onih koji su hrabro stali u odbranu svoje domovine, naveo je u čestitki povodom Dana opštine predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

„Ovaj dan, koji označava oslobađanje Nikšića od okupatora, ne predstavlja samo značajan datum u istorijskom kalendaru, već je i simbol otpora, ponosa i preporoda“, kazao je Bečić.

On je čestitke uputio predsjedniku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću, Skupštine opštine, Nemanji Vukoviću, kao i svim građankama i građanima Nikšića.

U današnjem vremenu, kako je saopštio, ispunjenom izazovima i neizvjesnostima, naša sveta obaveza jeste čuvanje ideala slobode, koji nam je predočen kroz žrtve naših predaka.

„Sačuvajmo ovaj ideal kao najsvjetiji amanet, kao most između prošlosti koju čuvamo u sjećanju i budućnosti koju gradimo“, kazao je Bečić.

On je dodao da je danas Nikšić mnogo više od opštine.

„To je centar univerzitetskog života, kulturnog nasljeđa i sportskog duha. Kao takav, grad postaje rasadnik znanja i inovacija, izvor novih ideja i projekata koji obećavaju svjetliju budućnost za sve nas. U tom poduhvatu, opštinske institucije su ključni partneri građanima, donoseći brojne projekte koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života, kroz generisanje novih prihoda i jačanje socijalne kohezije.

U svjetlu ovih činjenica, još jednom čestitam 18. septembar, Dan opštine Nikšić. Neka ovaj dan bude podsticaj za nove uspjehe i trajni podsjetnik na antifašističke vrijednosti koje nas ujedinjuju“, zaključuje se u čestitki Bečića.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.