Hitno pronaći povrijeđenog medvjeda

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 21.08.2023. u 19:18
Centar za zaštitu i proučavanje ptica traži od ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Vladimira Jokovića da hitno probudi još jedno neuspješno formirano tijelo koje, kako su naveli, služi samo da se udovolji forma u evropskim integracijama i bar pokaže spremnost da se pronađe povrijeđeni medvjed kako bi mu se pružiti veterinarska pomoć.

“Naime, odmah po saznanju da je na dionici puta Nikšić – Žabljak, nakon raskrsnice Plužine – Žabljak u saobraćaju povrijeđena mlada jedinka zaštićene vrste mrkog medvjeda uputili smo apel direktno ministru s obzirom na to da od načelnika Miloša Jankovića već dugo ne dobijamo odgovore na brojne upite i inicijative. Pošto je ministru najvažnije kako turistima “uzeti pare” onda treba pokazati i odgovornost prema svim pripadnicima divlje flore i faune, a naročito jer se povrijeđene jedinke mogu i u nastojanju da dođu do hrane spustiti i do naseljenih područja što može izazvati paniku među lokalnim stanovništvom i turistima”, navodi CZIP na Facebooku.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).