Humanitarna manifestacija u Nikšiću za pomoć djeci sa karcinomom

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 16.12.2022. u 14:24
U Nikšićkom pozorištu će u utorak, 20. decembra, sa početkom u 18 časova biti organizovana humanitarna manifestacija pod nazivom "Novogodišnja čarolija". Organizatori su nevladine organizacije (NVO) iz Nikšića, "Humanošću do srca", "Neka život živi" i "SaNa", a čarolija je, kako je na konferenciji za novinare kazala Ksenija Krivokapić, posvećena malenim onkološkim pacijentima, a u slavu života.

“Novogodišnja čarolija se pravi decenijama, a ova naša je različita jer ima za cilj da pomogne djeci koja su oboljela od karcinoma. Toga dana bićemo svi zajedno, a program će otvoriti djeca iz Dnevnog centra sa smetnjama u razvoju. Želimo da jednu tešku temu obojimo lijepim bojama slaveći život i razvijajući humanost”, kazala je Krivokapić, koja je jedna od organizatora manifestacije.

Kako je kazala, NVO “Zagrli srcem – Martin i Andrija” izrazila je želju da svu djecu iz Nikšića, koja boluju od karcinoma obraduje novogodišnjim poklonom i vaučerom u iznosu od 50 eura.

 

“U Crnoj Gori je 30-40 mališana koji boluju od karcinoma, a četvoro ih je u Nikšiću. Tokom manifestacije biće i Deda Mraz koji će svim mališanima uručiti poklone”, kazala je Krivokapić.

Prema njenim riječima, 28. decembra namjeravaju da uruče novogodišnje poklone svim pacijentima koji se nalaze na onkološkom odjeljenju, a namjera im je i da inkluzivno odjeljenje u OŠ “Olga Golović” obraduju logoped aparatom.

Zahvalila se Nikšićkom pozorištu i Opštini Nikšić što su im izašli u susret i obezbijedili salu.

“Drago mi je kad se bavimo velikim stvarima, životom, čarolijom. Nikšićko pozorište je otvoreno za svaku podršku koja bi išla ka afirmaciji života”, kazao je direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović.

Prema njegovim riječima, ustanova na čijem je čelu i Opština Nikšić su uvijek tu da podrže sve humanitarne akcije, jer bez “humanosti postavlja se pitanje svrsishodnosti bilo koje institucije i bilo čega”.

“Dobro je da se bavimo stvarima koje su od višeg značaja, a da zanemarimo stvari kojima se često bavimo”, kazao je Krulanović i pozvao sve da dođu 20. decembra i podrže život i čaroliju.

Cijena ulaznice je euro.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.