IDEA poklanja 500 košarkaških lopti osnovnim školama

lopte2222
IDEA
  • Autor onogost.me
  • 26.01.2017. u 12:49

Lanac prodavnica IDEA pokrenuo je projekat pod nazivom „500 lopti za buduće asove“, u okviru kojeg će osnovnim školama u Crnoj Gori podijeliti 500 originalnih košarkaških lopti. 

Ovaj projekat IDEA, sa idejom društvene odgovornosti, realizuje sa Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG) i Ministarstvom prosvjete, kako bi dodatno promovisali sport i zdrave stilove života među mladima.

Projekat se sprovodi preko online aplikacije www.idea.co.me/500lopti, na kojoj Facebook korisnici mogu da glasaju za jednu od 163 osnovne škole u Crnoj Gori. Škole koje dobiju najviše glasova osvajaju lopte.

“Procedura je jednostavna – svi koji žele da glasaju prvo treba da posjete IDEIN sajt, prijave se na aplikaciju preko svog Facebook profila i daju glas svojoj školi. To mogu da urade jednom dnevno, a škola će dobiti dodatne poene ako korisnik unese broj Pika kartice ili link aplikacije podijeli na svom FB profilu. Na ovaj način IDEA je povezala dvije stvari koje vole djeca – internet i igru“, saopštili su iz te kompanije zbog čega očekuju veliko interesovanje. 

“Kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza, IDEA želi da pomogne u stvaranju budućih asova i podrži razvoj sporta. Želimo da zajedno gradimo sportsku budućnost, podstičemo zdrave stilove živote, fer plej i pomognemo da naši budući asovi ostvare svoje snove. Društveno odgovorno poslovanje je jedan od prioriteta kompanije i svakako da će ovaj projekat doprinijeti da dodatno doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo”, saopštila je povodom početka projekta direktorica marketinga kompanije Mercator – CG Jelena Doderović.

Projekat počinje 30. januara i traje do 28. februara, a lopte dobijaju škole koje osvoje najviše glasova. Pobjednička škola dobija 50 lopti, sljedećih 30 dobiće po 10 lopti, a škole koje po broju glasova budu rangirane od 31 do 61 mjesta po pet lopti. Da bi škola bila dobitnik mora imati minimum 100 glasova.

„Košarkaški Savez Crne Gore sa zadovoljstvom podržava sve akcije koje imaju veze sa košarkom. Ovaj put smo se posvetili djeci u osnovnim školama, a želja nam da je jednog dana i djeca u vrtićima zaigraju košarku,“ rekao je na konferenciji generalni sekretar KSCG Petar Popović.

Ministarstvo prosvjete pobrinuće se da sve škole budu obaviještene o projektu i pravilima glasanja.

„Primjetno je da su naša djeca manje fizički aktivna, što uzrokuje brojne probleme. Ova akcija doprinijeće njihovom zdravom razvoju i nadam se da ćemo zajedno sa IDEOM nastaviti da realizujemo slične uspješne akcije“, poručila je direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić.

IDEA je prošle godine, takođe, poklonila 500 košarkaških lopti.

U saradnji sa KSCG, organizovala je takmičenje za lokalne timove IDEA Lige mladih i u sedam gradova okupila preko 2.000 mladih košarkaških talenata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.
Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.