Igralište u Gradskom parku dobija novo ruho

Facebook/Marko Kovačević
 • Autor onogost.me
 • 21.04.2023. u 08:32
Radovi na uređenju igrališta u Gradskom parku počeli su juče.

To je saopštio predsjednik opštine Marko Kovačević na svom Facebook-u.

“Vrijednost radova je 70.000 eura. Od toga je 40.000 eura opredijeljeno za grube i fine radove – iskop, nasip i tamponiranje, izrada i ugradnja betonske površine i postavljanje tartan ploče u crvenoj bordo boji, i 30.000 eura za mobilijar  – postavljanje table za informacije, postavljanje ljuljaške, 2 klackalice, kombinovana sprava tobogan sa ljuljaškom, postavljanje zip-lajn sprave za djecu, postavljanje piramide za penjanje, 2 komada njihalica za djecu”, naveo je on.

Što se tiče postojećeg mobilijara kojeg čine
dvije klackalice, dvije ljuljaške, tobogan i tartanske ploče, biće postavljen u sklopu rekonstrukcije igrališta u Staroj varoši.

Igralište u gradskom parku rekonstruisano je uoči posljednjih lokalnih izbora u Nikšiću.

“U okviru aktivnosti uređivanja Gradskog parka riješeno je da se dječije igralište obnovi. Igralište je oduvijek privlačilo veliki broj djece i roditelja, pa smo uvidjeli potrebu da isto moramo osavremeniti. Saradnjom Opštine Nikšić i Turističke organizacije Nikšić biće obezbijeđen novi mobilijar na igralištu i postavljanje adekvatne podloge. Planirano je i postavljanje sprava za vježbu na otvorenom“, saopšteno je u februaru 2021. iz Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje.

Podsjetimo, grupa volontera – mladića koji su insistirali na anonimnosti u aprilu mjesecu 2019. godine postavila je nove ljuljaške i popravila klackalice. Dvije godine ranije oni su takođe ofarbali kompletan mobilijar, obnovili klackalice i postavili nove daske za sjedjenje.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.